LogoHome

De ce o casă din lemn?

De ce o casă din lemn? De ce o casă prefabricată?

Noi, la Celiqum Home, suntem adepții construcțiilor pe bază de lemn, deoarece sunt mult mai eficiente decât metodele tradiționale. De ce? Află răspunsurile de mai jos!

Lemnul este unul dintre cele mai vechi materiale de construcții, fiind folosit la construcția caselor din cele mai vechi timpuri. Este un material versatil din care poți face o cabană din lemn la munte, dar și o casă modernă în oraș.

Timp mai scurt de construcție. O casă de lemn se construiește mai repede decât una din cărămidă sau din beton. Sunt tipuri de case din lemn care pot fi montate și în 2-3 zile dacă fundația este pregătită.

Casele din lemn sunt mai ușoare. Din acest motiv au nevoie de o fundație mai simplă ceea ce duce la economie de materiale. De asemenea, folosind elemente din lemn industrializate, cum sunt grinzile lamelare, pot fi construite spații deschise mult mai largi comparativ cu alte materiale de construcție.

Casele din lemn asigură o mai bună izolație termică. Lemnul este un bun izolator termic și asta se vede și în interiorul unei case din lemn: este mai răcoroasă vara și mai călduroasă iarna. Bineînțeles că este foarte importantă calitatea izolării, pentru că acest avantaj poate fi pierdut dacă pereții unei case din panouri prefabricate nu sunt bine izolați sau construcția casei nu este corect făcută.

Lemnul este un material flexibil și transferă această proprietate și asupra caselor. Din acest motiv se spune că o casă din lemn este mult mai rezistentă la cutremur. Sunt și păreri care spun că nu este chiar așa.

Lemnul este flexibil, dar îmbinările nu. De aceea urmările unui cutremur se vor vedea și asupra unei case din lemn. Totuși, dacă luăm în considerare că cea mai veche construcție de lemn este în Japonia, țară unde cutremurele sunt foarte frecvente, înclin să-i cred pe cei care cred în rezistența la cutremur a caselor din lemn.

Construcțiile din lemn permit o compartimentare facilă obținându-se un spațiu locuibil mai mare comparativ cu casele din ciment sau cărămidă. Acest lucru este posibil deoarece structurile de case din lemn au pereții mai subțiri, lucru ce nu afectează rezistența structurii.

Construirea locuințelor din lemn costă mai puțin. Se spune că o casă din lemn, fără mobilă și alte amenajări interioare, poate fi mai ieftină și cu 30-35% comparativ cu o casă din cărămidă sau beton.

Totuși, dacă doriți o casă din lemn bine făcută, care să aibă toate celelalte calități de mai sus, este bine să nu mergeți pe ideea de ieftin. E posibil ca o parte din diferența de preț să o găsiți mai târziu, sub forma unor dezavantaje.

You might also enjoy