LogoHome

Mi az a konténerház?

A konténerházak alapját gyakorlatilag a szállítmányozásban használt konténerek vagy a gyakran látott irodakonténerek adják. Ezekből áll össze a konténerház, amely nemcsak lakóház, de nyaraló, iroda vagy vendégház is lehet, sőt, hazánkban létezik ilyen óvoda is.

A konténerek 1,5 mm vastagságú hideg acéllemezekből állnak össze, és az így összeállított, de merevített dobozok könnyen bővíthetők és ugyan masszívak is, de nem túl ellenállóak a környezeti hatásokkal szemben. Könnyen beázhatnak és a hideg-meleg időjárás váltakozásával szemben önmagukban nem nyújtanak védelmet.

Milyen méretek vannak?

Többfajta méretű konténerek léteznek: lehet 20 lábas, 40 lábas, nyitott tetejű konténer vagy mondjuk az amerikai változat, amely 45 lábas konténer.

A 20 lábas konténer méretei: 6096mm (H) x 2438mm (Sz) x 2590mm (M).
A 40 lábas konténer méretei: 12192mm (H) x 2438mm (Sz) x 2590mm (M).
A 40 lábas magasított konténer méretei: 12192mm (H) x 2438mm (Sz) x 2895mm (M).
A 45 lábas magasított konténer méretei: 13716mm (H) x 2438mm (Sz) x 2895mm (M).

Milyen előnyei vannak a konténerházaknak?

  • Sokkal olcsóbb konténerekből házat építeni, mint egy hagyományosat felhúzni a semmiből.
  • Nemcsak pénzt, de rengeteg időt is spórolhatunk vele, ugyanis akár 2-3 hét alatt is felépíthető egy konténerház és szinte azonnal használatba is vehetjük.
  • Ahogy fentebb említettük, maguk a konténerek masszívak és stabilak és nagyon jól terhelhetőek, így biztonságosan egymásra építhetőek az elemek.
  • Egyre fontosabb a fenntarthatóság és a környezettudatosság, a konténerház pedig abszolút beleillik ebbe az elvbe. A világon rengeteg felesleges konténer hever itt-ott, a beolvasztás helyett pedig lakásként is újrahasznosíthatjuk őket.
  • A méretétől függően könnyen szállítható, így ha felmerülne a költözés gondolata, otthonunkat nyugodtan magunkkal vihetjük!

You might also enjoy