LogoHome

Istoria izolatiilor celulozice

Celuloza se obține din diverse materiale vegetale (bumbac, cânepă, paie, lemn, rumeguș, etc.) și este întrebuințată în principal la producerea hârtiei, mătăsii artificiale, celofanului, etc.

La început izolațiile termice se realizau din rumeguș, bumbac, paie, cânepă și alte materiale (cu conținut ridicat de celuloză) caracterizate însă de conductivitate termică redusă.

1917 – Începuturile izolațiilor celulozice moderne în Statele Unite ale Americii.

1950 – Utilizarea izolațiilor celulozice în cantități industriale în Statele Unite ale Americii.

1973-74 – Datorită crizei petrolului, în Statele Unite ale Americii și Canada a crescut vertiginos cererea pentru izolațiile celulozice. În același timp și țările scandinave au ajuns să aprecieze potențialul izolațiilor celulozice.

1977 – În Statele Unite ale Americii, datorită acordării unui avantaj fiscal proprietarilor de case termoizolate, a crescut în continuare rolul izolațiilor celulozice pe piață.

1980 – Ridicarea nivelului calitativ a termoizolațiilor celulozice, prin conformarea produsului la unele standarde privind protecția la incendiu, respectiv protecția la atacurile biologice de fungi și rozătoare.

În zilele noastre crește popularitatea izolațiilor celulozice, datorită faptului că materia primă este hârtia reciclată, iar produsul este 100% ecologic și nu în ultimul rând datorită calităților izolatoare excelente.

You might also enjoy