LogoHome

Miért van szükség hőszigetelésre?

Termoizolație, termosistem

Miért van szükség hőszigetelésre?

Egyik fontos tényező, hogy a fosszilis energiahordozók a kőolaj és a földgáz ára egyre csak emelkedik, a szén pedig olyan alacsony fűtőértékű, hogy nem is nagyon éri meg bányászni, még külszíni fejtéssel sem. Nem kell nagy tudomány ahhoz, hogy megállapítsuk a fogyóban lévő energiakészletek miatti további áremelkedést. Ilyen körülmények között pedig a felhasznált energia mennyiségét kell csökkenteni. Ezt pedig ha a kevesebb fogyasztás mellett nem akarunk családi házainkban fagyoskodni, akkor csak az energiafelhasználás gazdaságosságának a javításával lehetséges. Vagyis ezt azt jelenti, hogy jobban kell vigyázni a fűtésre használt energiára a lakásokban. A homlokzati falak között kell tartani a drága pénzen vett energiát, és meg kell akadályozni azt, hogy továbbra is “az utca népét fűtsük”. Tehát szükség van a hőszigetelésre.

A hőszigetelés előnyei:

  • A fűtési költségek jelentős csökkentésével csökkennek a családok kiadásai.
  • A homlokzat külső szigetelése a falak hőingadozását jelentősen csökkenti, ami növeli a falazatok élettartamát, és csökkenti a falszerkezetekben kialakult hőhidak negatív hatását a párakicsapódást és az ezzel kapcsolatos penészedést.
  • A családi házak kevesebb fosszilis energiafelhasználása csökkenti a lakóépületek szén-dioxid és szén-monoxid kibocsátását, ami egészségesebb környezetet és tisztább levegőt biztosít.
  • Takarékoskodunk a felhasznált fosszilis energiahordozókkal (kőolaj, földgáz, szén, fa).
  • Csökken Románi energiahordozókkal szembeni függősége.

You might also enjoy