LogoHome

A cellulóz szigetelés eredete

A cellulózt különböző növényi eredetű anyagból állítják elő (gyapot, kender, szalma, fa, fűrészpór, stb.)

Kezdetben a hőszigetelést fűrészpór, gyapot, szalma, kender, és egyéb (magas cellulóztartalmú) anyagok segítségével oldották meg, melyekre az alacsony hőátadás volt jellemző.

1917 – A modern cellulóz szigetelések kezdete az Amerikai Egyesült Államokban.

1950 – A cellulóz szigetelések ipari mennyiségben történő használata az Amerikai Egyesült Államokban.

1973-74 – A cellulózszigetelések iránti kereslet rohamosan megnövekedett az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában, a kőolaj válság miatt. Egyidejűleg a skandináv országokban is felfigyeltek a cellulóz alapú szigetelések hatékonyságára.

1977 – Az Amerikai Egyesült Államokban a cellulóz szigetelések piaci szerepe tovább nőtt, mivel állami támogatást biztosítottak azoknak az ingatlantulajdonosoknak akik hőszigetelték épületeiket.

1980 – A cellulóz szigetelések fejlesztése, minőségi szintjének emelése, különböző tűzvédelmi előírásoknak és biológiai károsítók (gombák és rágcsálók) elleni védelemi szabályoknak való megfeleltetéssel.

Napjainkban növekszik a cellulózszigetelések népszerűsége, részben azért mert alapanyaga az újrahasznosítható papír, így a termék 100%-ban környezetbarát, másrészt kiválló szigetelési tulajdonsággal rendelkezik.

You might also enjoy